150-års jubileum!

I år är det äntligen dags för Chalmers Sångkör att fira 150 år! Detta kommer märkas på olika sätt under året, men firandet kommer att kulminera helgen 22-24:e maj 2020 med en stor jubelkonsert och bankett på lördagen 23:e maj.

Hur blir man medlem i kören?

Antagningar till Chalmers Sångkör sker vid två olika tillfällen under året, dels vid höstterminens början och dels vid vårterminens början. För att bli medlem i kören behöver du genomgå en kortare provsjungning i körens egna lokal Klok. För att vi ska veta vilken stämma och vilken delkör din röst gör sig bäst i får du under provsjungningen utföra några enkla övningar tillsammans med provsjungningskommittén och någon av körens dirigenter. Vi har inga separata provsjungningar för de olika delkörerna, utan du provsjunger för Chalmers Sångkör, och blir placerad i en stämma och delkör (men självklart får du ha önskemål!).

Anmälan

I denna ansökningsperioden har vi provsjungningar 14/1, 15/1, 20/1, 21/1, och 22/1 mellan 18:00 och 21:00. Damkörens dirigent finns på plats 14/1 och 21/1, manskörens dirigent 15/1 samt 22/1, och kammarkörens dirigent 20/1. Vet du att du främst vill söka en av körerna så kan du försöka boka en tid då rätt dirigent finns på plats, men det går bra att söka alla körer alla dagar. Du söker generellt samtliga körer och vi placerar dig sedan i en kör utgående från din röst, körernas aktuella behov och dina önskemål.

Gå in på provsjungningar vecka 3 eller provsjungningar vecka 4 för att se tillgängliga tider. När du hittar en tid som passar dig, anger du din e-postadress, namn och telefonnummer. Du kan endast anmäla dig till en provsjungning i taget.
Provsjungningarna hålls i körens lokal Klok. Klok hittar du två trappor upp i kårhuset på Campus Johanneberg, i rummet Kyrkan ovanför biljardborden. Har du problem att hitta kan du skicka ett mejl till vice@choir.chs.chalmers.se.
Kom ihåg att avboka din tid ifall du inte kan komma. Det gör du genom att skicka ett mejl med namn och bokad tid till vice@choir.chs.chalmers.se. Sätt “Avbokning” som ämne. Vi skickar en bekräftelse när vi tagit hand om avbokningen.

Är alla tider fullbokade? Kan du inte någon av de uppsatta tiderna? Har du någon annan fråga? Mejla vice@choir.chs.chalmers.se.

Provsjungningen steg för steg

1. Vi ställer några frågor om dig och din musikaliska bakgrund.
2. För att testa ditt sångregister och gehör får du följa pianot i några lätta övningar.
3. Slutligen får du sjunga Jul, jul, strålande jul tillsammans med oss i en kvartett. Det gör inget om du inte kan läsa noter eller inte kan sången utantill, men om du vill öva finns noterna och midi-fil här.
4. Ifall du känner att du kan visa upp din sång bättre med en sång du själv förberett så är det helt tillåtet efter kvartettsången!