150-årsjubileum!

I år är det äntligen dags för Chalmers Sångkör att fira 150 år! Detta kommer märkas på olika sätt under året, men firandet kommer att kulminera helgen 22-24:e maj 2020 med en stor jubelkonsert och bankett på lördagen 23:e maj.

Chalmers Kammarkör

Kammarkören är Chalmers Sångkörs blandade kör som består av ca 40 sångglada herrar och damer. Den startades ursprungligen 1964 och slogs år 2001 ihop med Vokalensemblen (bildad 1978). Chalmers Kammarkör repeterar varje torsdag kväll och dirigeras då av Sara Kollberg.

Sara Kollberg

Sara är utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, Birmingham Conservatoire, Kappelsbergs musikskola och Ljungskile folkhögskola. Därtill är hon gymnasielärare i sång och kör. Mellan 2006 och 2012 bodde Sara i England där hon först studerade och senare arbetade som sånglärare i Stratford-upon-Avon och i Birmingham, där hon också var sångerska i olika körer. Idag dirigerar Sara Chalmers Kammarkör sedan januari 2016 och utöver det leder hon Göteborgs Universitets damkör Stella Academica. På fritiden sjunger hon i kören Göteborg a Cappella.