Chalmers Damkör

Chalmers Damkör består av ca 40 glada korister. Kören har funnits sedan 1988 och är därmed den yngsta av de tre delkörerna. Damkörens dirigent heter Kristina Nelson och henne kan man få träffa varje måndag då damkören repeterar inför sina konserter.

Inspelning

Om du är nyfiken på musik från Chalmers Damkör finns här en inspelning från julkonserterna 2015 där Damkören sjunger Veni, Emmanuel i ett arrangemang skrivet av Ulrika Emmanuelsson.

Chalmers Damkör: Veni, Emmanuel. arr: Ulrika Emmanuelsson

Kristina Nelson

Kristina är utbildad till kantor vid Oskarshamns folkhögskola och till körmagister vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Sedan kantorsexamen 2004 har hon varit körledare för olika sorters körer; från barn- och ungdomskörer till sångensembler, gospelkörer och olika sorters blandade vuxenkörer. Hon har ett intresse för att arrangera till de olika körerna hon leder. Idag arbetar hon som kyrkomusiker i Sävedalen och dirigerar Chalmers Damkör sedan november 2016. På fritiden sjunger hos i kören Göteborg a Cappella. Hon gillar även friluftsliv, träning och att resa när tillfälle ges.